eu sunt alex oprișan

"E pluribus unum"

În 15 ani de muncă am învățat să fac treabă, să conduc echipe care fac treabă, și să construiesc sisteme în care oamenii dau rezultate.

M-am confruntat cu probleme și situații variate și am căutat cu plăcere soluții moderne pe care le-am adaptat contextului.

Pălării

Inginer

Am absolvit Automatica in 2007.
Mă regăsesc în modul ingineresc de a privi problemele și a căuta soluțiile, ținănd cont de practică, costuri, limitări si reglementări.

Ca inginer am învățat să privesc orice problemă ca pe un sistem, să caut să înteleg cum funcționează sistemul respectiv și cum îi pot schimba în bine modul de funcționare.

Programator

Am descoperit programarea la 10 ani, și încă programez cu plăcere din cănd în cănd.

Ca programator am învățat să formulez clar problema și criteriile de succes, să caut soluții eficiete, predictibile, scalabile, ușor de explicat și reprodus. Să învăț permanent de la cei mai buni și să aplic cele mai bune metode disponibile.

Manager

În 10 ani ca manager și director de operațiuni în domeniu telecom am avut oportunitatea să construiesc și conduc echipe și departamente.

Am învățat să construiesc echipe performante, să creez mediul în care noii lideri și manageri pot crește, să sistematizez procesele interne.
Mai mult decăt orice, am învățat să lucrez cu oamenii.

Antreprenor

De 7 ani sunt antreprenor și am construit mai multe afaceri, unele singur, altele cu asociați. Unele au mers, altele nu. Din toate am învățat câte ceva. 

Am învățat să țin un P&L, să fac un plan de afacere real, pentru mine și asociați, nu pentru fonduri, să vorbesc cu clienții nemulțumiți, să am un "elevator pitch" și să țin o prezentare în fața clienților sau investitorilor.

Consultant

Pentru oportunitatea de a deveni constultant și "sfătuitor" le mulțumesc lui Petru și Vlad, fondatorii Phyramid, doi oameni extraordinari, care au apelat la mine în dezvoltarea afacerii lor. 

Colaborănd cu ei pentru dezvoltarea afacerii lor, mi-am construit propriul sistem de lucru pentru consultanță și am învățat care sunt provocările și satisfacțiile unui consultant.


Te invit să vedem dacă putem face treaba bună împreună, trecănd prin primele 2 din cele 5 etape ale procesului de colaborare, fără nicio obligație din partea ta.